Версия за печат

01026-2016-0010

BG-Искър: Покупка

ОБЯВЛЕНИЕ ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА

Доставки

РАЗДЕЛ І: ВЪЗЛОЖИТЕЛ

I.1) Наименование, адреси и лица за контакт

община Искър, област Плевен, община Искър, град Искър, ул. Георги Димитров № 38, За: Теменужка Василева - тел.: 0879 010314; Бистра Минковска - тел.: 0879 010280, Република България 5868, Искър, Тел.: 0879 010314, E-mail: iskar@atlantis.bg, Факс: 06516 2196

Място/места за контакт: Дирекции ОППИТО

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: http://iskarbg.nit.bg/obshhestveni-porchki/op-0126/.

Адрес на профила на купувача: http://iskarbg.nit.bg/obshhestveni-porchki/op-0126/.

Адреси и лица за контакт, от които може да се получи допълнителна информация: На горепосочения адрес за контакти.

Адреси и лица за контакт, от които може да се получи документация за участие: На горепосочения адрес за контакти.

Адреси и лица за контакт, на които трябва да бъдат изпратени офертите или заявленията за участие: На горепосочения адрес за контакти.

I.2) Вид на възложителя и основна дейност/и

Регионален или местен орган

Основна дейност на възложителя

Обществени услуги

Възложителят възлага обществена/и поръчка/и от името на друг/и възложител/и

НЕ

РАЗДЕЛ ІІ: ОБЕКТ НА ОБЩЕСТВЕНАТА ПОРЪЧКА

II.1) Описание
II.1.1) Наименование на поръчката, дадено от възложителя

„Доставка на хранителни продукти за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър, по обособени позиции”, както следва: „Доставка на хранителни продукти за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър, по обособени позиции както следва: Обособена позиция 1: Хляб и хлебни продукти за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър; Обособена позиция 2: Мляко, Млечни продукти и яйца за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър; Обособена позиция 3: Месо, месни продукти, риба и рибни продукти за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър; Обособена позиция 4: Варива, подправки и други хранителни продукти за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър; Обособена позиция 5: Плодове и зеленчуци за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър; Обособена позиция 6: Консерви и други хранителни продукти за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър - ЗАПАЗЕНА за участие от специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания, съгласно чл. 16г от ЗОП!

II.1.2) Обект на поръчката и място на изпълнение на строителството, доставката или услугата
Доставки
Покупка 
Място на изпълнение: Мястото за изпълнение на поръчката е с. Долни Луковит, община Искър, област Плевен, Република България – ОДЗ “Мара Балева”, гр. Искър, община Искър, обл. Плевен и Домашен социален патронаж, гр. Искър, община Искър, обл. Плевен.
Код NUTS: BG314
ІІ.1.3) Настоящото обявление е за

Възлагане на обществена поръчка

ІІ.1.5) Кратко описание на поръчката

„Доставка на хранителни продукти за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър, по обособени позиции както следва: Обособена позиция 1: Хляб и хлебни продукти за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър; Обособена позиция 2: Мляко, Млечни продукти и яйца за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър; Обособена позиция 3: Месо, месни продукти, риба и рибни продукти за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър; Обособена позиция 4: Варива, подправки и други хранителни продукти за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър; Обособена позиция 5: Плодове и зеленчуци за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър; Обособена позиция 6: Консерви и други хранителни продукти за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър - ЗАПАЗЕНА за участие от специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания, съгласно чл. 16г от ЗОП! Целта на настоящата обществена поръчка е доставка на хранителни продукти за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър, включително и за осигуряване на училищен плод.

ІІ.1.6) Код съгласно Класификатора на ОП (CPV)

15000000, 15100000, 15200000, 15300000, 15500000, 15800000

Описание:

Хранителни продукти, напитки, тютюн и свързани с него продукти
Месо и месни продукти
Риба и други водни животни, преработени и консервирани
Плодове и зеленчуци, преработени и консервирани
Млечни продукти
Различни хранителни продукти

ІІ.1.8) Обособени позиции

ДА

Оферти трябва да бъдат подадени:
За една или повече обособени позиции
ІІ.1.9) Ще бъдат приемани варианти

НЕ


II.2) Количество или обем на поръчката
ІІ.2.1) Общо количество или обем

Основните технически характеристики на хранителните продукти и приблизителните им количества, които са необходими на детското заведение за 12 (дванадесет) месеца са описани за всяка обособена позиция в Техническа спецификация. Хранителните продукти се доставят франко складовете на детското и социално заведения с транспорт на доставчика. Транспортните средства за доставка на стоките да отговарят на санитарно-хигиенните изискванията. Хранителните продукти се доставят след направена седмична заявка от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ до ИЗПЪЛНИТЕЛЯ; Хлябът и хлебните продукти се доставят ежедневно, а останалите продукти се доставят един път в седмицата за всяка отделна доставка; Всяка доставка да бъде придружена с документ /сертификат или друг легитимен документ/ за произход, качество и/или маркировка на доставените продукти, издаден от съответните контролни органи.

Прогнозна стойност без ДДС
7500 BGN
ІІ.2.2) Опции

НЕ

ІІ.3) Срок на договора или краен срок за изпълнение на поръчката
Продължителност в месеци

12


РАЗДЕЛ ІII ЮРИДИЧЕСКА, ИКОНОМИЧЕСКА, ФИНАНСОВА И ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

III.1) Условия, свързани с изпълнението на поръчката
ІІІ.1.1) Изискуеми депозити и гаранции

1. Условия и размер на гаранцията за участие на договора, условия и начин на плащането й – НЕ СЕ ИЗИСКВА съгласно чл. 59, ал.5, т.2 от ЗОП. 2. Условия и размер на гаранцията за изпълнение на договора, условия и начин на плащането й 2.1. Гаранцията за изпълнение на договора е в размер на 3 % (три процента) от стойността на договора без ДДС. 2.2. Гаранцията за изпълнение на договора може да се представи под формата на банкова гаранция – (Образец № 14 или по образец на банката, която я издава, при условие че в гаранцията са вписани условията на Възложителя) или парична сума, внесена в касата на общината или по сметка на община Искър: IBAN: BG09 TTBB 9400 3318 0086 08, BIC: TTBB BG 22, при банка: СЖ "Експресбанк” АД - гр. Плевен, пл. „Възраждане” № 1. В нареждането за плащане следва да бъде посочен следния текст: „Гаранция за изпълнение на ОП с предмет: „Доставка на хранителни продукти за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър, по обособени позиции". 2.3. Участникът сам избира формата на гаранцията за изпълнение на договора. 2.4. Когато участникът избере гаранцията за изпълнение на договора да бъде банкова гаранция, тогава тя трябва да бъде безусловна и неотменима гаранция, в полза на община Искър и със срок на валидност – 30 дни след окончателното приемане на работата по договора. 2.5. Участникът, определен за изпълнител на обществена поръчка, представя оригинал на банковата гаранция или оригинали на платежния документ за внесената по банков път гаранция за изпълнение на договора преди подписването на договора. Гаранцията за изпълнение превеждана по банков път следва да е постъпила реално в банковата сметка на Възложителя не по-късно от датата на сключване на договора. 2.6.Условията и сроковете за задържане или освобождаване на гаранцията за изпълнение се уреждат в договора за възлагане на обществена поръчка. 2.7. Когато избрания изпълнител в настоящата процедура е обединение, което не е юридическо лице, всеки от съдружниците в него може да е наредител по банковата гаранция, съответно вносител на сумата по гаранцията за добро изпълнение. 3. НЕ СЕ ИЗИСКВА от участниците - специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания гаранция за участие и гаранция за изпълнение съглано чл.59, ал.6 от Закона за обществените поръчки.

ІІІ.1.2) Условия и начин финансиране и плащане и/или препратка към съответните разпоредбите, които ги уреждат

Доставките, предмет на настоящата поръчка, се финансират за всички обособени позиции от бюджета на Община Искър, област Плевен, както и по схема „Училищен плод”, която се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, както и от държавния бюджет.

ІІІ.1.3) Изискване за създаване на юридическо лице, когато участникът, определен за изпълнител, е обединение на физически и/или юридически лица

В случай, че участникът участва като обединение (или консорциум), което не е регистрирано като самостоятелно юридическо лице, тогава участниците в него сключват договор за обединение, което трябва да съдържа клаузи, които гарантират, че: -всички членове на обединението / консорциума са отговорни, заедно и поотделно, за изпълнението на договора; -представляващият обединението/консорциума е упълномощен да задължава, да получава указания за и от името на всеки член на обединението/консорциума (включително да подпечатва общите за обединението документи); -представляващият обединението/консорциума е упълномощен да представи офертата от името и за сметка на обединението и да сключи договор с възложителя; -всички членове на обединението / консорциума са задължени да останат в него за целия период на изпълнение на договора; Договора за създаване на обединението/консорциум, задължително да включва клаузи определящи, кои участници в него, коя част от дейностите, в какъв обем ще изпълняват - разпределение на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението. Участниците в обединението / консорциума трябва да определят едно лице, което да ги представлява пред трети лица, както и да определят наименование на участника за целите на поръчката. Не се допускат промени в състава на обединението след подаването на офертата, както и промени във вътрешното разпределение на дейностите между участниците в обединението. Когато в договора за създаването на обединение/консорциум липсват клаузи, гарантиращи изпълнението на горепосочените условия, или състава на обединението се е променил след подаването на офертата – участникът ще бъде отстранен от участие в процедурата за възлагане на настоящата обществена поръчка. В настоящата процедура за възлагане на обществена поръчка едно физическо или юридическо лице може да участва само в едно обединение. Лице, което участва в обединение или е дало съгласие и фигурира като подизпълнител в офертата на друг участник, не може да представя самостоятелна оферта. Когато определеният за изпълнител е неперсонифицирано обединение на физически и/или юридически лица, договорът за обществена поръчка се сключва, след като изпълнителят представи пред възложителя заверено копие от удостоверение за данъчна регистрация и регистрация по БУЛСТАТ на създаденото обединение. В този случай, ако обединението се състои от чуждестранни физически и/или юридически лица, те представят еквивалентен документ за регистрация от държавата, в която са установени. Участниците в обединението носят солидарна отговорност за изпълнение на договора за обществената поръчка. Когато участникът е обединение, което не е юридическо лице, документите по чл. 56, ал. 1, т. 1, буква а) и буква б) от ЗОП се представят за всяко физическо или юридическо лице, включено в обединението. Документите по чл. 56, ал. 1, т. 1, буква "в" от ЗОП се представят само за участниците, чрез които обединението доказва съответствието си с критериите за подбор по чл. 25, ал. 2, т. 6 от ЗОП. Документите по чл. 56, ал. 1, т. 4 и т. 5 от ЗОП се представят само за участниците, чрез които обединението доказва съответствието си с критериите за подбор по чл. 25, ал. 2, т. 6 от ЗОП. Декларацията по чл. 56, ал. 1, т. 11 се представя само за участниците в обединението, които ще изпълняват дейности свързани с доставките.

ІІІ.1.4) Други особени условия

Обменът на информация между Възложителя и заинтересованите лица/участниците, е в писмен вид, на български език, и се извършва чрез: а) връчване лично срещу подпис, или б) по пощата или по куриер - чрез препоръчано писмо с обратна разписка, изпратено на посочения от заинтересованото лице/участник адрес; в) по ел. поща; г) факс; д) чрез комбинация от тези средства. Обменът на информация, чрез връчването й лично срещу подпис, се извършва от страна на Възложителя чрез лицата за контакти, посочени в Обявлението. Информацията се приема от заинтересованото лице/участника чрез лицата за контакт, посочени при закупуване на документацията, съответно в офертата на участника; При промяна в посочения адрес и факс за кореспонденция, лицата, подали оферта, са длъжни в срок до 24 часа надлежно да уведомят Възложителя; Неправилно посочен адрес или факс за кореспонденция или не уведомяване за промяна на адреса или факса за кореспонденция освобождава Възложителя от отговорност за неточно изпращане на уведомленията или информацията; Обменът и съхраняването на информация в хода на провеждане на процедурата за възлагане на обществена поръчка се извършват по начин, който гарантира целостта, достоверността и поверителността на информацията. Важно за Обособена позиция 6: В шестата обособена позиция се включват хранителни продукти, които са включени в списъка по чл. 30 от Закона за интеграцията на хората с увреждания. Съгласно чл. 16г, ал. 5, т. 1 от ЗОП тя е предназначена и запазена за участие само на специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания. Участникът, който е специализирано предприятие или кооперация на хора с увреждания, може да участва за Обособена позиция 6, при условие че може да изпълни 80 на сто от нейния предмет със собствено производство или ресурс. При невъзможност за самостоятелно изпълнение в този обем, той може да ползва подизпълнители или да се позовава на ресурсите на трети лица, при условие че и те са специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания, за което предоставя информация по реда на чл. 16г, ал. 7 от ЗОП. За Обособена позиция 6 могат да подават оферти и други заинтересовани лица извън тези, за които е запазена, като офертите на лицата ще се разглеждат в случаите на чл. 16г, ал. 9 от ЗОП (само ако няма участник, за когото поръчката е запазена и който отговаря на критериите за подбор или няма участник, за когото поръчката е запазена и чията оферта отговаря на изискванията на възложителя) !

ІІІ.2) Условия за участие
ІІІ.2.1) Изисквания към кандидатите или участниците, включително за вписването им в професионални или търговски регистри
Изискуеми документи и информация: Съдържание на офертата:1.Списък на документите и информацията, съдържащи се в офертата (чл. 56, ал. 1, т. 14 от ЗОП), подписани от участника;2. Представяне на участника, което включва:а) Представяне на участника- посочва се на единен идентификационен код по чл. 23 от Закона за търговския регистър, БУЛСТАТ и/или друга идентифицираща информация в съответствие със законод. на държавата, в която участникът е установен, както и адрес, вкл. ел., за кореспонденция при провеждането на проц.;б) Декларация по чл. 47, ал. 9 от ЗОП;в) Документ за регистрация по ЗДДС, или декларация свободен текст, че участникът не е данъчно задължено лице по ЗДДС - и двата документа се представят в превод на бълг. език, ако участника е чуждестранно лице. Представя се зав. от участника копие на картончето или оригинал на декл., подписана само от законния представител на участника;3. При участници обединения – копие от договора за обединение, а когато в договора не е посочено лицето, което представлява участниците в обединението- и документ, подписан от лицата в обединението, в който задължително се посочва представляващият;4. Декларация за приемане условията на договора (по чл.56, ал.1,т.12 от ЗОП);5.Заверено копие от Удостоверение за регистрация на обект за производство или търговия с хранителни продукти, включително от животински произход, съгласно чл.12 от Закон за храните или еквивалентен документ, обхващащи всички хранителни групи по обособената позиция, за която участникът подава оферта.6. Декларация-списък на обектите за производство и/или търговия, с които участникът разполага.7.Списък на транспортните средства, с които разполага участникът, за изпълнение на поръчката и заверено копие от Удостоверение за регистрация на трансп. средство, издадено от съответните компетентни органи: ОДБХ/БАБХ (или еквивалентно) за превоз на група храни, съответни на хранителните продукти от обособената позиция.8.Декларация по чл. 16 „г", ал. 7 и ал.10 от ЗОП-Декл. се подава само от участник, който е специализирано предприятие или кооперация на хора с увреждания.9. Декларация за ползване на подизпълнители по чл. 56, ал. 1, т. 8 от ЗОП;10. Декларация за съгласие за участие като подизпълнител;11. Декларация от членовете на обединението за отговорност и ангажираност при изпълнение на поръчката;12. Декларация за конфиденциалност по чл. 33, ал. 4 от ЗОП;13. Декларация за липса на свързаност с друг участник по чл. 55, ал. 7 от ЗОП, както и за липса на обстоятелство по чл. 8, ал. 8, т. 2 от ЗОП;2. Съдържание на Плик № 2 „Предложение за изпълнение на поръчката”-„Техническото предложение за изпълнение на поръчката”Следва да бъде изготвено по приложения образец към настоящата документация при съблюдаване на изискванията от Техническите спецификации, изискванията към офертата и условия за изпълнение на поръчката.3.Съдържание на ПЛИК № 3 „Предлагана цена”- Попълва се Образец № 13-1 до 13-6 за съответната обособената позиция, за която участва - „Ценово предложение”. Представя за всяка обособена позиция, за която се подава оферта. Цената се формира по начин, подробно описан в указанията от документацията. Забележка: Плик №1 се подава за всяка една позиция по отделно!Плик № 2 се подава за всяка една позиция по отделно!Плик № 3 се подава за всяка една позиция по отделно!
ІІІ.2.2) Икономически и финансови възможности
Изискуеми документи и информация: Възложителят не определя изисквания към финансовото и икономическото състояние на участниците.
Минимални изисквания: Възложителят не определя минимални изисквания към финансовото и икономическото състояние на участниците.
ІІІ.2.3) Технически възможности
Изискуеми документи и информация: 1.Заверено копие на Удостоверение за регистрация по чл. 12 от Закона за храните, издадено от съответната Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) или от компетентните органи. 2.Декларация по образец със списък на обектите за производство и/или търговия, с които участникът разполага в едно с удостоверения за регистрация по чл.12 от Закона за храните и доказателства за правното основание за ползването им. 3.Списък на транспортните средства, с които разполага участникът, за изпълнение на поръчката - попълва се Образец № 5 и заверено копие от Удостоверение за регистрация на транспортното средство, издадено от съответните компетентни органи: ОДБХ/БАБХ (или еквивалентно) за превоз на група храни, съответни на хранителните продукти от обособената позиция, за която се участва. 4.Декларация по чл. 16 „г", ал. 7 и ал.10 от ЗОП (съгласно образец приложен към настоящата документация). Декларацията се подава само от участник, който е специализирано предприятие или кооперация на хора с увреждания. Минимални изисквания за технически възможности и квалификация и доказване съответствието на участниците с критериите за подбор е описано в Раздел III.ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ В ПРОЦЕДУРАТА точка 2 от утвърдените Изисквания и учазания към участниците в процедурата.
Минимални изисквания: 1.Участникът следва да притежава Удостоверение за регистрация по чл.12 от Закона за храните, от което да е видно, че има право да търгува с хранителните продукти по обособената позиция, за която участва. 2.Участникът трябва да притежава минимум една собствена или наета база, регистрирана като обект за производство и търговия с храни съгласно чл. 12 на Закона за храните с вписани всички групи храни от техническата спецификация за съответната обособена позиция, с приложени удостоверенията за регистрация по Закона за храните от съответната ОДБХ необходими за обособената позиция за която участника подава оферта. 3. Участникът следва да разполага с минимум 1 (един) брой специализирано транспортни средства за съответните обособени позиции, регистрирани в ОДБХ или от органа, който ги е издал и отговарящи на санитарно - хигиенните изисквания за транспорт на хранителни продукти за цялостно изпълнение на поръчката. Транспортните средства със специално предназначение трябва да осигуряват съответните температурни параметри и условия за превоз на различните групи храни необходими за обособената позиция за която участника подава оферта. 4.Участник, който е специализирано предприятие или кооперация на хора с увреждания, може да участва за обособена позиция № 6, при условие че може да изпълни 80 на сто от нейния предмет със собствено производство или ресурс. При невъзможност за самостоятелно изпълнение в този обем той може да ползва подизпълнители или да се позовава на ресурсите на трети лица, при условие че и те са специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания, за което се представя информация по реда на чл.16 "г" ал. 7 от ЗОП (съгласно образец приложен към настоящата документация). Участникът ще бъде отстранен от участие в процедурата за възлагане на настоящата обществена поръчка, ако на етап разглеждане съдържанието на Плик № 1 "Документи за подбор" и след прилагане на разпоредбите на чл.68, ал.8 и ал.9 от ЗОП не представи съответните доказателства за покриване на гореизброените минимални изисквания за технически възможности и/или квалификация за изпълнение на обществената поръчка по т.1, т.2, т.3 и т.4 .
ІІІ.2.4) Запазени поръчки

Поръчката е ограничена до кандидати – специализирани предприятия или кооперации на лица с увреждания

ІІІ.3) Специфични условия при обществени поръчки за услуги


РАЗДЕЛ ІV ПРОЦЕДУРА

ІV.1) Вид процедура
ІV.1.1) Вид процедура

Открита


ІV.2) Критерии за оценка на офертите
ІV.2.1) Критерии за оценка на офертите
Икономически най-изгодна оферта при:
Посочените по-долу показатели:
Показател: Срок за реагиране,при необх.от подмяна на продукт; тежест: 60
Показател: Ценовото предложение ; тежест: 40

IV.3) Административна информация
ІV.3.3) Условия за получаване на документацията за участие (спецификации и допълнителни документи) (с изключение на ДСП) или на описателен документ (при състезателен диалог)
Срок за получаване на документация за участие
09.05.2016 г.  Час: 17:00
Платими документи

ДА

Цена: 17 BGN
Условия и начин на плащане

От датата на публикуване на обявлението в Регистъра на обществените поръчки (РОП), Възложителят - община Искър, публикува в профила на купувача документацията за участие в процедурата и предоставя пълен достъп по електронен път до нея на интернет адрес: www.iskarbg.com, раздел „Профил на купувача”. Желаещите да я получат могат да направят това, като я изтеглят от официалния сайт на Община Искър www.iskarbg.com, Раздел „Профил на купувача”: http://iskarbg.nit.bg/obshhestveni-porchki/op-0126/ При поискване от заинтересовано лице, възложителят изпраща документацията на хартиен носител за сметка на лицето, отправило искането. В този случай възложителят предоставя документацията срещу заплащане. Документацията за участие може да се закупи и получи и в сградата на община Искър от 9.00 часа до 17.00 часа, всеки работен ден от датата на публикуване на обявлението за обществената поръчка в Регистъра на обществените поръчки до срока посочен в настоящето обявление на адрес: гр. Искър, община Искър, обл. Плевен, ул. „Георги Димитров” № 38, ст. 207. Сумата може да бъде внесена в касата на община Искър, Център за услуги и информация – І-ви етаж, гише № 2 или с платежен документ по следната банкова сметка на Общината: IBAN: BG93 TTBB 9400 8418 0085 91 вид плащане: 447000 BIC: TTBB BG22 при банка: СЖ „Експресбанк” АД, клон Плевен На посоченият интернет адрес, Възложителят ще публикува и писмени разяснения и отговори на постъпили евентуални запитвания. Разясненията се публикуват в профила на купувача в 4-дневен срок от получаване на искането. Ако лицата са посочили електронен адрес, разясненията се изпращат и на него в деня на публикуването им в профила на купувача.

ІV.3.4) Срок за получаване на оферти или заявления за участие
09.05.2016 г.  Час: 17:00
IV.3.6) Език/ци, на които могат да бъдат изготвени офертите или заявленията за участие

Български

IV.3.7) Срок на валидност на офертите
Продължителност в дни

90

IV.3.8) Условия при отваряне на офертите
Дата: 11.05.2016 г.  Час: 10:30
Място

Офертите ще бъдат отворени, разгледани, оценени и класирани от комисия, която ще започне своята работа в 10:30 часа, в сградата на Община Искър, град Искър, п.к. 5868, ул."Георги Димитров" № 38, етаж втори, Заседателна зала.

Лица, които могат да присъстват при отварянето на офертите

Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване и други лица при спазване на установения режим за достъп до сградата на община Искър. Същото важи и при отваряне на ценовите оферти.



РАЗДЕЛ VI: ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ

VI.2) Поръчката е свързана с проект и/или програма, финансирана от фондове на ЕС

НЕ

VI.3) Допълнителна информация

Комисията предлага за отстраняване от участие в процедурата участник, който: - не е представил някой от необходимите документи, посочени в чл. 56 от ЗОП; -който не може да участва в процедурата, поради наличие на обстоятелствата по чл. 47, ал. 1 и 5 и посочените обстоятелства по чл. 47, ал. 2 от ЗОП; -е представил оферта, която не отговаря на предварително обявените условия от Възложителя; -е представил оферта, която не отговаря на изискванията на чл. 57, ал. 2 от ЗОП; -за когото по реда на чл. 68, ал. 11 от ЗОП е установено, че е представил невярна информация за доказване на съответствието му с обявените от възложителя критерии за подбор.

VI.4) Процедури по обжалване
VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване

Комисия за защита на конкуренцията, бул. Витоша № 18, Република България 1000, София, Тел.: 02 9356113, E-mail: cpcadmin@cpc.bg, Факс: 02 9807315

Интернет адрес/и:

URL: http://www.cpc.bg.

VI.4.2) Подаване на жалби

Обжалването се извършва по реда на глава единадесета „Обжалване” от Закона за обществените поръчки. -Всяко решение на възложителя в процедурата за възлагане на обществената поръчка подлежи на обжалване относно неговата законосъобразност пред Комисията за защита на конкуренцията. На обжалване подлежи също всяко действие или бездействие на възложителя, с което се възпрепятства достъпът или участието на лица в процедурата. -Жалба може да подаде всяко заинтересовано лице в 10-дневен срок от уведомяването му за съответното решение / действие, а ако не е уведомено – от датата, на която е изтекъл срокът за извършване на съответното действие; -Жалбата се подава на български език едновременно до Комисията за защита на конкуренцията и до възложителя, чието решение, действие или бездействие се обжалва.

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление

07.04.2016 г. 



ПРИЛОЖЕНИЕ Б: ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ОБОСОБЕНИТЕ ПОЗИЦИИ

Обособена позиция № 1 / Заглавие на обособената позиция Обособена позиция 1: Хляб и хлебни продукти за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър;
1) Кратко описание

Доставка на хляб и хлебни продукти за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър, съгласно техническата спецификация.

2) Код съгласно Класификатора на ОП (CPV)

15810000

Описание:

Хляб, хлебни изделия и пресни сладкарски изделия

3) Количество или обем

Прогнозното количество е съгласно техническата спецификация. Хранителните продукти се доставят франко складовете на детското и социално заведения с транспорт на доставчика. Транспортните средства за доставка на стоките да отговарят на санитарно-хигиенните изискванията. Хранителните продукти се доставят след направена седмична заявка от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ до ИЗПЪЛНИТЕЛЯ; Хлябът и хлебните продукти се доставят ежедневно, а останалите продукти се доставят един път в седмицата за всяка отделна доставка; Всяка доставка да бъде придружена с документ /сертификат или друг легитимен документ/ за произход, качество и/или маркировка на доставените продукти, издаден от съответните контролни органи.

Прогнозна стойност, без ДДС
417 валута BGN
4) Информация за начална дата/краен срок за изпълнение
Срок за изпълнение в месеци 12

Обособена позиция № 2 / Заглавие на обособената позиция Обособена позиция 2: Мляко, Млечни продукти и яйца за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър;
1) Кратко описание

Доставка на мляко, млечни продукти и яйца за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър.

2) Код съгласно Класификатора на ОП (CPV)

15500000

Описание:

Млечни продукти

3) Количество или обем

Прогнозното количество е съгласно техническата спецификация. Хранителните продукти се доставят франко складовете на детското и социално заведения с транспорт на доставчика. Транспортните средства за доставка на стоките да отговарят на санитарно-хигиенните изискванията. Хранителните продукти се доставят след направена седмична заявка от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ до ИЗПЪЛНИТЕЛЯ; Всяка доставка да бъде придружена с документ /сертификат или друг легитимен документ/ за произход, качество и/или маркировка на доставените продукти, издаден от съответните контролни органи.

Прогнозна стойност, без ДДС
1739 валута BGN
4) Информация за начална дата/краен срок за изпълнение
Срок за изпълнение в месеци 12

Обособена позиция № 3 / Заглавие на обособената позиция Обособена позиция 3: Месо, месни продукти, риба и рибни продукти за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър;
1) Кратко описание

Доставка на месо, месни продукти, риба и рибни продукти за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър;

2) Код съгласно Класификатора на ОП (CPV)

15100000, 15200000

Описание:

Месо и месни продукти
Риба и други водни животни, преработени и консервирани

3) Количество или обем

Прогнозното количество е съгласно техническата спецификация. Хранителните продукти се доставят франко складовете на детското и социално заведения с транспорт на доставчика. Транспортните средства за доставка на стоките да отговарят на санитарно-хигиенните изискванията. Хранителните продукти се доставят след направена седмична заявка от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ до ИЗПЪЛНИТЕЛЯ; Всяка доставка да бъде придружена с документ /сертификат или друг легитимен документ/ за произход, качество и/или маркировка на доставените продукти, издаден от съответните контролни органи.

Прогнозна стойност, без ДДС
2578 валута BGN
4) Информация за начална дата/краен срок за изпълнение
Срок за изпълнение в месеци 12

Обособена позиция № 4 / Заглавие на обособената позиция Обособена позиция 4: Варива, подправки и други хранителни продукти за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър;
1) Кратко описание

Доставка на варива, подправки и други хранителни продукти за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър;

2) Код съгласно Класификатора на ОП (CPV)

15870000, 15800000

Описание:

Хранителни подправки и сосове
Различни хранителни продукти

3) Количество или обем

Прогнозното количество е съгласно техническата спецификация. Хранителните продукти се доставят франко складовете на детското и социално заведения с транспорт на доставчика. Транспортните средства за доставка на стоките да отговарят на санитарно-хигиенните изискванията. Хранителните продукти се доставят след направена седмична заявка от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ до ИЗПЪЛНИТЕЛЯ; Всяка доставка да бъде придружена с документ /сертификат или друг легитимен документ/ за произход, качество и/или маркировка на доставените продукти, издаден от съответните контролни органи.

Прогнозна стойност, без ДДС
961 валута BGN
4) Информация за начална дата/краен срок за изпълнение
Срок за изпълнение в месеци 12

Обособена позиция № 5 / Заглавие на обособената позиция Обособена позиция 5: Плодове и зеленчуци за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър;
1) Кратко описание

Доставка на плодове и зеленчуци за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър; .

2) Код съгласно Класификатора на ОП (CPV)

03220000

Описание:

Зеленчуци, плодове и черупкови плодове

3) Количество или обем

Прогнозното количество е съгласно техническата спецификация. Хранителните продукти се доставят франко складовете на детското и социално заведения с транспорт на доставчика. Транспортните средства за доставка на стоките да отговарят на санитарно-хигиенните изискванията. Хранителните продукти се доставят след направена седмична заявка от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ до ИЗПЪЛНИТЕЛЯ; Всяка доставка да бъде придружена с документ /сертификат или друг легитимен документ/ за произход, качество и/или маркировка на доставените продукти, издаден от съответните контролни органи.

Прогнозна стойност, без ДДС
927 валута BGN
4) Информация за начална дата/краен срок за изпълнение
Срок за изпълнение в месеци 12

Обособена позиция № 6 / Заглавие на обособената позиция Обособена позиция 6: Консерви и други хранителни продукти за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър - ЗАПАЗЕНА за участие от специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания, съгласно чл. 16гот ЗОП !
1) Кратко описание

Доставка на консерви и други хранителни продукти за нуждите на ЦДГ „Щастливо детство” с. Долни Луковит, общ. Искър - ЗАПАЗЕНА за участие от специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания, съгласно чл. 16гот ЗОП !

2) Код съгласно Класификатора на ОП (CPV)

15300000

Описание:

Плодове и зеленчуци, преработени и консервирани

3) Количество или обем

Прогнозното количество е съгласно техническата спецификация. Хранителните продукти се доставят франко складовете на детското и социално заведения с транспорт на доставчика. Транспортните средства за доставка на стоките да отговарят на санитарно-хигиенните изискванията. Хранителните продукти се доставят след направена седмична заявка от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ до ИЗПЪЛНИТЕЛЯ; Всяка доставка да бъде придружена с документ /сертификат или друг легитимен документ/ за произход, качество и/или маркировка на доставените продукти, издаден от съответните контролни органи.

Прогнозна стойност, без ДДС
878 валута BGN
4) Информация за начална дата/краен срок за изпълнение
Срок за изпълнение в месеци 12
5) Допълнителна информация

Важно за Обособена позиция 6: В шестата обособена позиция се включват хранителни продукти, които са включени в списъка по чл. 30 от Закона за интеграцията на хората с увреждания. Съгласно чл. 16г, ал. 5, т. 1 от ЗОП тя е предназначена и запазена за участие само на специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания. Участникът, който е специализирано предприятие или кооперация на хора с увреждания, може да участва за Обособена позиция 6, при условие че може да изпълни 80 на сто от нейния предмет със собствено производство или ресурс. При невъзможност за самостоятелно изпълнение в този обем, той може да ползва подизпълнители или да се позовава на ресурсите на трети лица, при условие че и те са специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания, за което предоставя информация по реда на чл. 16г, ал. 7 от ЗОП. За Обособена позиция 6 могат да подават оферти и други заинтересовани лица извън тези, за които е запазена, като офертите на лицата ще се разглеждат в случаите на чл. 16г, ал. 9 от ЗОП (само ако няма участник, за когото поръчката е запазена и който отговаря на критериите за подбор или няма участник, за когото поръчката е запазена и чията оферта отговаря на изискванията на възложителя) !